Kennismaken met lichaamstaal

Fout
Deze video bestaat niet

 

 

 

Gisteren tijdens een ontspannen moment voor de les toch een vrijwilliger gevonden die even een korte sfeervideo wou maken.

Het is voor de baasjes altijd heerlijk om de honden te zien ravotten, spelen en rond rennen. Volgende keer gebruiken we zulke momenten om onze eigen honden te leren ‘lezen’.. Vooral de opbouw van spanningen zou iedereen goed moeten leren detecteren bij z’n eigen hond om mogelijk ongewenst gedrag voor te zijn. In video 2 zie je duidelijk de donkere Golden al rennend bijna opspringen en schudden tegelijk.. De spanning moest er echt uit.. Vooral in zo’n rennende, nieuwe groep zijn veel factoren onvoorspelbaar bij het kennismaken onderling.. Wat  voor veel onduidelijkheid, waakzaamheid en spanningen bij de honden zorgt.. Volkomen normaal natuurlijk in hun kopjes, elk probeert voor z’n eigen veiligheid te zorgen.. Zolang ze onderling elkaar’s lichaamstaal kunnen lezen en begrijpen is er geen reden om in te grijpen.

Volgende les borduren we er verder over door.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.