Woensdag 3 augustus: initiatie “detectie”

Nieuwe lessenreeks ” Initiatie detectie ”

Voor mensen met honden zonder enige voorkennis is dit een leuke manier om kennis te maken met de wondere wereld van geuren en neuswerk.

In 5 lessen, telkens op woensdagavond starten we op 3 augustus met een eerste kennismaking met detectie.
De prijs voor de 5 lessen zijn per combinatie € 60.
Bij interesse is het makkelijkst om een privé bericht te sturen, in te schrijven op onze blog/nieuwsbrief of even contact op te nemen op 0475/45 55 64.

Fout
Deze video bestaat niet

Initiatie tot het detecteren:

Geuren leren herkennen en discrimineren in geurbussen en andere recipiënten. Hier wordt de basis gelegd van jullie samenwerking als team, de opbouw van de aanleermomenten is hier key ! We werken vooral op het leren waarnemen van de signalen en de verschillende vormen van communicatie en lichaamstaal die je hond zal vertonen tijdens het detecteren. Ook het zoeken naar de plaats met hoogste concentratie komt aan bod. Meestal in kleine groepen en eigenlijk op maat van elk team. Afwisselend een stukje theorie, een zoekopdracht en na elke beurt een kort gesprek/evaluatie van je zoekopdracht. Veel lessen worden gefilmd om nadien beter en persoonlijk advies te kunnen geven. Om beurten gaan jullie aan de slag terwijl de anderen observeren, je leert zoveel van het opvolgen van je collega’s! Mogelijks kan uw hond na een aantal lessen al de juiste geur tussen verschillende recipiënten waarnemen.

Na deze initiatie kan u naar de beginners groep (ook op woensdag) om dan in een ontspannen sfeer verder te bouwen aan deze bijzondere vorm van neuswerk.

Vele hondengroeten,

Wim en het hele team van Speurhondenschool “De Roopoorte”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.