Indoor lessen…

img_9052

Herst.. temperaturen zakken, weersomstandigheden worden wat ruiger, terreinen in kunstlicht, koude voeten en  wind in de haren  😉

Tijd om af en toe indoor te gaan trainen dus! Onze schuur heeft nu wel een nieuw dak, bevloering en is ondertussen zo goed als het kan winddicht gemaakt. Nog niet helemaal geïsoleerd of al in orde om in t-shirt en zonnebril te oefenen maar net gepast om een houtvuur aan de praat te krijgen om de koude te breken en  gezellig bij te warmen voor of na de lessen.

Dat brengt een ander soort lessen/samenzijn voor ons en vooral voor de honden met zich mee: veel beweging en onvoorspelbaarheden in een kleine ruimte, aangelijnd dan nog !!

Spanningen en stress bouwen zich op, waardoor het comfort/leervermogen en de prestaties onze 4voeters moeizamer kan verlopen. We passen dus steevast de oefeningen aan (vooral gebaseerd op lichaamstaal van de hond en ontspanning en rust versterken, voor zover dat kan?) per les en per hond.

Als bijkomend nadeel komt er voor sommige groepen een beperking van het aantal honden per les mee om zo optimaal mogelijke leeromstandigheden te garanderen voor onze honden.Voor sommige lessen zal dus echt wel een sms reservatie noodzakelijk zijn om geen onverwacht grote groepen te creëren. We zoeken sowieso een ander lesmoment of lesdag mocht er zich een praktisch probleem voordoen.

We gaan zelf goed aan de slag om de lessen aan te passen en wat meer hersenwerk, neuswerk of body&balance oefeningen in te lassen !!

Contacteer ons gerust voor meer info dan zoeken we samen naar een gepaste oplossing;-).

Tot de volgende les !

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.