Snuffelverslag !

 

 

 

Wat een leuke bende gisteren op de avond “snuffelmat knopen!”

Hartelijk dank @Ine van Catella College voor de leerrijke avond. Tegen de verwachtingen in zijn bij de meesten de matten af geraakt en direct inzetbaar gebleken. In het eerste deel van de avond was de concentratie al snel vrij hoog : recht evenredig met de stilte bij momenten. Niet zo eenvoudig als we dachten: kleurpatronen volgen en  de knopen ook aan de onderkant mooi en in de zelfde richting bevestigen! 😉

In deel 2 was de sfeer al wat luchtiger bij het knopen van de ronde of rechte scoubidou’s. Veel gelachen en gezeverd en iedereen naar huis met mat en speeltje om thuis direct aan de slag te gaan met de grote vriend!

 

De snuffelmat zetten we al een tijdje in tijdens de lessen in onze hondenschool: het helpt bij veel honden even de focus te verleggen bij momenten van spanningsopbouw (bv: bij het binnenkomen of naderen van andere honden tijdens de les of wandeling), bij het even achterlaten van je trouwe vriend, om even onder de prikkeldrempel te duiken  of als ontspanning na het aanleren van een nieuwe oefening. Nu was er dus de gelegenheid om samen met andere ‘hondenmensen’ zelf je eigen mat te knopen

Avonden als deze gaan we nog inlassen @hondenschool de Roopoorte!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.