Impressie van onze eerste theorieavond “neuswerk”

 

Ondanks barre koude en de soms grote afstandsverschillen was er een mooie opkomst op onze eerste theorieavond over neuswerk en speuren! Diverse hondenscholen en veel verschillende disciplines van speuren, detectie en neuswerk waren vertegenwoordigd.

Na het eerste vrij theoretisch en technische deel gingen we direct met onze eigen neus aan de slag, stukjes theorie van in het begin van de avond al direct in de praktijk gaan toepassen!

Zoals je op de foto’s kan zien was de eerste opdracht een neuswerkopdracht ivm herkenning van bekende en onbekende geuren verpakt in kleine tajines. Elke deelnemer mocht al direct in zijn geheugen en ervaringen gaan graven naar punten van herkenning van de geuren. Was het een geur die in het geheugen zat omdat die vroeger ooit aangeleerd was ? Of was het iets nieuw waar geen info van kon gevonden worden in de hersenen?

Bij de 2de opdracht met de zwarte blikjes zochten we de gemeenschappelijke factor in de aangeboden geuren. Bij sommigen vrij snel duidelijk, andere groepjes hadden meer moeite.. Concentratie alom !  Iedereen werd zelf een beetje hond…

Na de pauze werden enkele verschillende disciplines van neuswerk in het algemeen uitgelicht met iets meer aandacht voor mantrailing en detectie omdat we die in Speurhondenschool De Roopoorte  aanbieden. Verschillen tussen bv mantrailen en praktijkspeuren kwamen aan bod en # methodes van detectie werden ook iets uitvoeriger besproken.

Als laatste kwamen de doosjes met het t-shirt aan de beurt: heel wat jolijt en gekke bekken gezien 😉 Blijkbaar geen eenvoudige opdracht om de juiste shirt er uit te halen.. De managers van elke tafel deden het prima!  We zagen soms “aparte” manieren van neuswerk van de deelnemers om toch maar de oplossing te weten te komen.. 😉

Nog wat vragen en antwoorden bij een drankje achteraf en al direct enkele nieuwe leden kunnen verwelkomen!!

Een geslaagde avond dus 😉

Wil je op de hoogte gehouden worden van een volgende of gelijkaardige activiteit? inschrijven in 1 van de lessenreeksen? Mail dan even, schrijf je in op de nieuwsbrief van www.roopoorte.be of hou onze facebookpagina in de gaten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.