Mantrailing : Hoe begin ik er aan?

14682181_651865158301648_6836455042343641452_o

 

Reeks van 4 lessen voor € 99,- 

  • Zaterdagnamiddag 18/03: 14u > 17u
  • Zaterdagnamiddag 25/03: 14u > 17u
  • Zaterdagnamiddag 01/04: 14u > 17u
  • Zaterdagnamiddag 08/04: 14u > 17u

Les gemist? Inhaalles op 15/04

# locaties te Kruishoutem, Aalter en Gent.

In deze module leert u  onder begeleiding sporen uitwerken  in “team” met je hond ! Dit op een zo ongedwongen en natuurlijk mogelijke manier. Vooral lichaamstaal leren lezen, lijnmanagement, zelf als “runner” leren lopen en natuurlijk het leren uitwerken van een spoor zelf komen aan bod.

Wist je dat vele mantrailing-teams na een tijdje geursporen makkelijker gaan wisselen als er in hun opleiding onvoldoende tijd gemaakt is om op onverharde ondergronden te leren werken? Wij hebben er enkele oplossingen voor !

We leunen dicht aan bij de werkwijze van de GAK9-mantrailers die vooral op motivatie werken en de natuurlijke manier van speuren en najagen van de hond  gebruiken om te trailen. Die aangeboren eigenschappen gebruiken we om de hond ook mensensporen te laten uitwerken. In combinatie met een geleider die een goede band met zijn hond heeft, lichaamstaal kan lezen én verwerken maken we er het ideale mantrailing-team van.

You can run, but you can’t hide !!

Na een stevige basiskennis kunnen dan stapsgewijs moeilijkheden worden ingebouwd, dit op maat van jou en je hond. Enkel en dubbel blinde trails uitlopen, tijd opbouwen, wisselende ondergronden, “distractions” enz… kunnen dan later ook ingebouwd worden.

Na deze module kent u de grondbeginselen van het pure mantrailen en kan je mogelijks al samen met je hond een eenvoudig spoor uitwerken. De onderlinge band zal een boost krijgen door samen uitdagingen aan te gaan in de vrije natuur!

Deze module is vooral voor beginnende teams. Je hoeft geen voorkennis, bepaald niveau van gehoorzaamheid of materiaal te hebben.  De lessen zijn ingedeeld in een deel als runner lopen, een deel meelopen/kijken bij de andere trails en natuurlijk het zelf lopen van enkele sporen. Je hond verblijft tussen de trails in je wagen of bench.

De mantrailers met meer ervaring die toch graag zouden deelnemen kunnen deze module aanwenden om op verschillende locaties en tijd te trailen en het is een mooie kans om op ongekende runners een dubbelblind spoor van al wat ouderdom uit te werken . Ervaringen delen met andere gelijkgestemden bij de koffie is altijd leuk toch?

Inschrijven kan via www.roopoorte.be  of hondenschool.de.roopoorte@telenet.be

Je krijgt dan de betaalgegevens in een antwoord.

Na betaling vooraf krijg je dan de bevestiging van deelname met de praktische details en routebeschrijving.

Happy trails!

Wim en Noah

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.