Kwinkslag in de lessen gehoorzaamheid!

Soms vergeten we dat de basis van elke prestatie van hond en baas begint bij de onderlinge band tussen mens en dier. Het vertrouwen dat we geven, de veiligheid en stabiliteit die we bieden tijdens de gewone omgang… de gewone gehoorzaamheid die we op een speelse manier proberen bij te brengen.. de lichaamstaal die we correct gebruiken.. het ‘lezen’ van de hond.. het opvangen van de spanningsopbouw..enz..

Al die dingen proberen we steeds te verwerken in de ‘gewone’ lessen gehoorzaamheid. Elke keer proberen we er iets uit de praktijk in te steken samen met een oefening met een kwinkslag of een leerprincipe met de clicker. Maar steeds in het achterhoofd loopt de gedachte dat de hond vooral zijn baasje moet kunnen vertrouwen  en moet kunnen tegenaan leunen in moeilijke (leer-) omstandigheden.

Wat we in bovenstaande foto’s wel kunnen zien !  Een greep uit de lessen gehoorzaamheid op donderdag..Niet elke les heeft de fotograaf op bezoek gehad maar toch al een korte impressie 😉

Thx Gaëlle voor de foto’s !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.