Mantrailing aan zee !

 

IMG_8331

Impressie van onze workshop ‘ Mantrailen aan zee’.

What a day!

Alles zat echt mee! Mooie, stralende dag, de zon van de partij, een mengeling van nieuwe en al wat gevorderde teams en blije instructeurs!

De foto’s zeggen meer dan woorden 😉

 

Deze keer deden we geen opwarmingsronde in het bos, maar gingen we rechtstreeks de duinen in. Vooraf hadden we al redelijk wat terrein verkend zodat het allemaal heel vlot liep. Terwijl het ene team zijn sporen uitliep, stond het volgende team al paraat aan de duinenrand. Korte, makkelijke sporen met wat natuurlijke geleiding en soms al es een verraderlijke hoek ingebouwd. Spelend met de windrichting, omgeving, natuur en het niveau van de honden.

Voor de gevorderde teams was er heel wat werk aan de winkel, tricky sporen soms, om de kennis wat aan te scherpen. Sommigen zagen de voetafdrukken mooi in het zand, tot er plots heel veel voetafdrukken in het stand stonden 😉

 

Discriminatie van de verschillende geuren/sporen! Uitwerken, geduld, lezen van de hond, geen sturing geven enz.. Best pittig allemaal !

 

Als finale hebben sommige teams een spoor uitgewerkt met een waterplas op het einde. Doel was te leren ‘hoppen’ van scentpool aan de ene kant van het water naar de scentpool aan de andere kant (uitgang) van het water.. Heerlijk om zien!

Genieten en leren in een mooie omgeving!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.