24/02:Mantrailen voor beginners.

Doordat de workshops van januari snel volzet zaten, leggen we nog een nieuwe datum vast om dezelfde workshop voor beginners te geven op zaterdag 24 februari 2018.

Plaats: Lozer bos te Lozer/Kruishoutem

Start: 14u

einde : 17u

Prijs: € 30,- /team

img_0476 b

Jong of oud: heb je een hond die veel met z’n neus bezig en nog nooit als ‘team’ aan mantrailing gedaan? Nog nooit kunnen proeven van speuren naar mensen? Een unieke kans om even te proeven van deze unieke vorm van samenwerken met je hond!
Leren lezen waar het spoor loopt.. Volgt mijn hond nu de geur van een andere mens? Haas? Wild? Waait al die informatie nu niet in de verkeerde richting? Oei, kruispunt… links? Rechts?  Antwoorden om zelf te komen ontdekken !!
Meer praktische info in de bevestigingsmail na inschrijving op

hondenschool.de.roopoorte@telenet.be.Beurtelings leren we spoorlopen/sporen uitwerken. Elk kan individueel aan het werk in heel korte sessies (hond kan je in de wagen laten rusten na het uitwerken van het spoor) maar wel in groep meekijken naar de evolutie van de andere teams.

We gaan vooral geen druk zetten of grootse prestaties verwachten maar eerder kijken of de hond aanleg heeft en de motivatie hoog genoeg is om er een echte ‘manhunter’ van te maken ! Alles op een positieve, zelf-ontdekkende manier voor baas en hond 😉

Aan de hand van zeer korte spoortjes en veel hondenplezier kunnen we je advies geven ivm de ‘mantrailing’-mogelijkheden van je trouwe vriend.

Zoals werken aan # vormen van “starten”, lijnmanagement, hoe motiveren, hoe ziet een spoor er eigenlijk uit, welke invloed hebben de weersomstandigheden, lezen van de # signalen die je hond je stuurt enz..
Later kan je dan doorstromen naar de gewone lessen waar we meer technisch gaan werken op surface changes, contaminations en strekken we de ouderdom van het spoor…

Voor de meer gevorderden passen we natuurlijk met veel plezier het niveau aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.