Interne prikkel: pijn…

 

We vragen eigenlijk veel van onze honden.. Zonder eigenlijk rekening te houden met veel van hun gevoelens, angsten, prikkel-gevoeligheden, emotioneel en lichamelijk comfort, pijn .. We drammen maar door om bepaalde prestaties te behalen.. Veel van onze honden: die doen dat gewoon.. zo.. zonder vragen, zonder zagen.

Tijd dus om al af en toe eens wat meer rekening te houden met de “interne hond” zowel lichamelijk als in hun koppie.

In onze lessen gehoorzaamheid en de sessies in de gedragstherapie spreken we geregeld over de interne prikkel. De prikkel die we niet opmerken, niet zien, los over gaan. Om nou net die beoogde prestaties of doelstellingen te halen. Wij willen dat…en dat ..en dit.…

Soms functioneren de honden thuis of in de lessen dan niet meer zoals verwacht net door de onzichtbare prikkel “pijn” in al zijn vormen. (Om niet helemaal af te dwalen laten we de andere interne prikkels even achterwege). Dat gaat van overcompenseren van een niet opgemerkte blessure in het verleden, verkeerd uit de wagen springen naar maag/darmklachten naar vergroeiingen, artrose, HD/ED enz..

Om toch maar ergens een lampje te doen branden hebben we op Hondenschool De Roopoorte geregeld oefeningen en kleine testen van het bewegingsapparaat om bepaalde honden beter op te volgen en vrij snel door te sturen naar de osteopate  Charlyne verbonden aan onze school. Vooral onze mantrailers moeten in bloedvorm zijn en vooral blijven!

Soms zien we spectaculaire veranderingen in lichaamstaal en het bewegingsapparaat maar ook gedragsmatig kan veel resultaat opgemerkt worden! Honden en ook mensen zonder pijnen zijn meestal makkelijker, vlotter in de omgang en minder gevoelig voor prikkels .. Denk maar aan iemand die barstende hoofdpijn heeft en net 2 uren file getrotseerd heeft.. daar moet je ook niet veel van verwachten als die net uitstapt! 😉

Tijd dus om wat meer rekening te houden met onze trouwste vriend en hem te helpen om bewuster, comfortabeler door het leven te stappen samen met jou!

In al onze lessen houden we daar uiteraard rekening mee en zoeken we samen naar oplossingen. Join our team!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.