Mantrailing Roopoorte in het nieuws!

 

Naar aanleiding van een reportage door het Vtm nieuws van maandag 4 februari  kunnen we hier een klein deel van een dagje filmen tijdens het mantrailen tonen.

Het gaat vooral om het bekend maken van deze specifieke vorm van speuren waar nogal wat misverstanden de wereld rond gaan. Jammer genoeg is niet alles aan bod kunnen komen maar we geven toch al een mooie eerste en algemene indruk.

Het mantrailen is zowat het paradepaardje van onze hondenschool waar dor de jaren heen al heel wat kennis is in verzameld en al enkele heel mooie resultaten mee behaald zijn. Het is een opkomende discipline binnen het “neuswerk” waar we vooral op een zo natuurlijke, zelfontdekkende en vooral (voor de hond) zelfbelonende manier het hondenteam proberen te begeleiden in de groei naar verschillende zoekopdrachten.

Concreet kunnen we u en uw hond aanleren om een geurspoor van eender welk persoon te leren uitwerken. Denk maar aan het scenario van een vermist persoon, een gevluchte verdachte of gewoon voor de sport iemand uit je omgeving of familie die zich gaat verstoppen in het bos of rand van de stad…

Superspannend, keimoeilijk bij momenten maar ooohh zo leuk om uit te werken. aan de hand van het lezen van de lichaamstaal van de hond kan je “zien” waar menselijke geur zich ophoud of waar een spoor mogelijks naar toe loopt..

Zin om eens te proberen? hondenschool.de.roopoorte@telenet.be

Geregeld doen we instapdagen (meestal op zaterdag) waar in de voormiddag een stuk theorie met korte uitleg ivm het starten plus enkele praktische afspraken gemaakt worden. In de namiddag gaan we dan direct aan de slag met uw hond. Geen ervaring of voorkennis is nodig…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.