Praktijkspeuren

Bij het ‘praktijkspeuren’ gaan we nog een stapje verder dan bij het mantrailen. We werken op dezelfde basis maar hier dienen onderweg ook ‘verloren voorwerpen’ aangeduid te worden door je hond. Denk aan een dief die bewijsmateriaal verliest onderweg of verstopt tijdens zijn vlucht.123

Ook hier vertrekt een spoorloper na het laten vallen van een startvoorwerp, maar laat hij  onderweg af en toe nog iets vallen (houtje, schroevendraaier, bankkaart, sleutelbos enz..), wat de hond onderweg ook moet aanduiden. Het einddoel ook het vinden van een persoon (spoorloper) maar het spoor kan ook stoppen bij een verloren voorwerp.

We werken met zowel verse sporen, vertrek in zicht, vertrek uit zicht, oudere sporen en we bouwen de afstanden op naargelang de evolutie van het niveau. Eerst leren we op onverharde gronden werken, later (lees: veel later) werken we op verharde ondergronden zoals winkelstraten, stadscentra enz..

Er wordt in het begin veel uitleg gegeven over het spoorlopen en de theoretische aspecten van het spoor- en geurbeeld, maar vrij snel gaan we over naar het uitwerken van korte sporen.

SONY DSC

Instapcursus:

  • 5  korte groepslessen in kleine groepen (ongeveer 1 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers)
  • Basisprincipes ‘praktijkspeuren’ theoretisch, technisch en praktisch uitgelegd.
  • Elke les stukjes theorie voor of tijdens de oefeningen. Leren uitwerken van eenvoudige sporen.
  • Meestal op maandag, woensdag. Weekenddagen in samenspraak.
  • Tuigje en lange lijn kunnen voorzien worden.

€ 120 voor 5 lessen/team.

Groepsles:

les per 2 of 3 geleiders :

sessies van ongeveer 2u, beurtelings spoorlopen en praktijkspeuren : € 40 per team/les

Privé les:

Sessie van ongeveer 1 u: € 50 per team/les

Hier zorgen wij voor een spoorloper 😉