Wie zijn wij?

Speurhondenschool ‘De Roopoorte’  is gevestigd in een nog te renoveren, oude boerderij  met indoor trainingsmogelijkheden, niet ver van het afrittencomplex Deinze/Nazareth van de E17.

We zijn er voor jong en oud,elk ras, elke leeftijd of geleider.

We geven groepstrainingen, workshops, privé lessen en staan in constante verbinding met honden. Kom gerust eens langs, er is geen basiskennis of ervaring vereist. Puppy begeleiding, gewone gehoorzaamheid, detectie, Body & Balance, agility, mantrailing, gedragstherapie…. bijna alles is mogelijk! 

De lessen worden hoofdzakelijk gegeven door Wim De Kinder en enkele vaste, gediplomeerde hondeninstructeurs elk gespecialiseerd in hun discipline. Veel lessen, workshops, lezingen en seminars worden ook door gastinstructeurs gegeven, elk geselecteerd op basis van hun expertise in hun vak.

Zelf gaan we veel op verplaatsing voor demo’s, workshops, lezingen en mantrailing seminars. Contacteer ons gerust om even bij jou, een kleine groep door jou samengesteld,je hondenschool, vzw, school, ziekenhuis, RVT,  je bedrijf…whatever langs te komen… Het hoeft niet altijd stukken van mensen te kosten, soms kan werken voor een goed doel ook veel voldoening geven 😉

 

 

Wim is al van jongsaf met honden bezig, heeft een jarenlange ervaring in hondenscholen als instructeur gehoorzaamheid, agility en diverse soorten speuren. Sinds enkele jaren combineert hij met succes het lesgeven en  het begeleiden/coachen van honden met gedragsproblemen.

Speurhondenschool ‘De Roopoorte’ is eigenlijk een logisch vervolg om vanuit de privé lessen te voldoen aan de vraag om in kleine groepen te kunnen trainen. Het is mooi om zien dat mensen die eerst een tijd persoonlijk begeleid zijn, zelf de vraag stellen waar ze in groep kunnen trainen. In plaats van iedereen door te sturen naar diverse hondenscholen in de buurt kan men nu (voorlopig nog enkel) op donderdagavond in ‘De Roopoorte’ terecht voor lessen gehoorzaamheid.

Op maandag, woensdag en zaterdag  blijven de lessen mantrailen, en detectie geprogrammeerd zoals voorheen.  Op donderdagavond staan de groepslessen gehoorzaamheid geprogrammeerd in 3 levels. Agility komt ook aan bod in de vaste lessen op donderdagavond.. 

 

 

 

Even mailen ivm de uren van de groepslessen of een afspraak maken om een privé-les te boeken. Na enkele lessen techniek en theorie in de lokalen te Nazareth verhuizen we dan naar bossen hier in de buurt of privé domeinen waar we toelating hebben om te gaan mantrailen…